Jókai bableves
2007.04.18. 21:34
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db füstölt csülök
- ½ kg fejtett bab
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 db tojás
- liszt
- 2 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- babérlevél
- só, bors
A babot előző nap beáztatjuk. Másnap a sertéscsülköt két órán keresztül főzzük, majd hozzáadjuk a babot. Babérlevelet dobunk mellé, borsozzuk.
Beleaprítjuk a zöldségeket, majd amikor az összes alapanyag megpuhult, olajból és némi lisztből rántást készítünk. Alaposan elkeverjük, majd a tűzről lehúzva paprikát szórunk bele. Kevés meleg vizet töltünk hozzá, és a levesbe keverjük.
Tojásból, lisztből, csipet sóval és kevés vízzel csipetketésztát készítünk, és a levesbe csipkedjük.
Petrezselyemmel díszítjük, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
|