Jkai bableves
2007.04.18. 21:34
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 1 db fstlt cslk
- ½ kg fejtett bab
- 2 szl srgarpa
- 1 szl fehrrpa
- 1 db tojs
- liszt
- 2 dl tejfl
- 1 csokor petrezselyem
- babrlevl
- s, bors
A babot elz nap beztatjuk. Msnap a sertscslkt kt rn keresztl fzzk, majd hozzadjuk a babot. Babrlevelet dobunk mell, borsozzuk.
Beleaprtjuk a zldsgeket, majd amikor az sszes alapanyag megpuhult, olajbl s nmi lisztbl rntst ksztnk. Alaposan elkeverjk, majd a tzrl lehzva paprikt szrunk bele. Kevs meleg vizet tltnk hozz, s a levesbe keverjk.
Tojsbl, lisztbl, csipet sval s kevs vzzel csipetketsztt ksztnk, s a levesbe csipkedjk.
Petrezselyemmel dsztjk, s tejfllel meglocsolva tlaljuk.
|