Francia hagymaleves
2007.04.18. 21:40
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 1 kg vrshagyma
- 1 dl olvaolaj
- 2 evkanl liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszn
- 2 db zsemle
- 10 dkg sajt
- s
- fehrbors
- mustr
A hagymt felaprtjuk, s olvaolajon nagyon megpirtjuk. A majdhogynem megkaramellizldott hagymt megszrjuk liszttel, s felntjk 1,5 - 2 liter vzzel. Hozzadunk 2 teskanl st, s az aprra vgott fokhagymt. Fehrborssal fszerezzk, s egy-kt fakanlnyi mustrt adunk hozz.
Legalbb 45 percig fzzk. Amikor elkszlt, tejsznt kevernk bele, de nem fzzk tovbb.
Tlalskor beleszrjuk a reszelt sajtot, s beletesszk a krutont, vagyis a pirtott zsemleszeletet.
|