Francia hagymaleves
2007.04.18. 21:40
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg vöröshagyma
- 1 dl olívaolaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 2 db zsemle
- 10 dkg sajt
- só
- fehérbors
- mustár
A hagymát felaprítjuk, és olívaolajon nagyon megpirítjuk. A majdhogynem megkaramellizálódott hagymát megszórjuk liszttel, és felöntjük 1,5 - 2 liter vízzel. Hozzáadunk 2 teáskanál sót, és az apróra vágott fokhagymát. Fehérborssal fűszerezzük, és egy-két fakanálnyi mustárt adunk hozzá.
Legalább 45 percig főzzük. Amikor elkészült, tejszínt keverünk bele, de nem főzzük tovább.
Tálaláskor beleszórjuk a reszelt sajtot, és beletesszük a krutont, vagyis a pirított zsemleszeletet.
|