Korhelyleves
2007.04.18. 21:41
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg sertéscomb
- 30 dkg füstölt szalonna
- 3 db krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 2 db kovászos uborka
- 25 dkg savanyú káposzta
- 25 dkg csalamádé
- tárkony
- 1 db tojás
- liszt
- só
- 1 zsemle
- egész kömény
Az apróra vágott húst és szalonnát kevés olajon megpirítjuk, majd felengedjük meleg vízzel. Hozzádobunk pár babérlevelet.
A krumplit, és a répát megpucoljuk, és felkockázzuk. A kovászos uborkát is akkorára vágjuk, mint a többi zöldséget.
Az uborkát hozzáadjuk a húshoz, és beletesszük a savanyú káposzta felét, valamint a csalamádét. Tárkonnyal fűszerezzük, majd 15 percig főzzük. Ezután beletesszük a kockára vágott krumplit és répát.
Tojásból és lisztből, csipetnyi sóval és levés vízzel nokedli tésztát készítünk, majd beletördeljük a pirított zsemléket. Sok köményt szórunk bele, és gombócokat formázunk belőle. Beletesszük a már majdnem kész levesbe, és kifőzzük.
|