Korhelyleves
2007.04.18. 21:41
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 30 dkg sertscomb
- 30 dkg fstlt szalonna
- 3 db krumpli
- 2 szl srgarpa
- 2 db kovszos uborka
- 25 dkg savany kposzta
- 25 dkg csalamd
- trkony
- 1 db tojs
- liszt
- s
- 1 zsemle
- egsz kmny
Az aprra vgott hst s szalonnt kevs olajon megpirtjuk, majd felengedjk meleg vzzel. Hozzdobunk pr babrlevelet.
A krumplit, s a rpt megpucoljuk, s felkockzzuk. A kovszos uborkt is akkorra vgjuk, mint a tbbi zldsget.
Az uborkt hozzadjuk a hshoz, s beletesszk a savany kposzta felt, valamint a csalamdt. Trkonnyal fszerezzk, majd 15 percig fzzk. Ezutn beletesszk a kockra vgott krumplit s rpt.
Tojsbl s lisztbl, csipetnyi sval s levs vzzel nokedli tsztt ksztnk, majd beletrdeljk a pirtott zsemlket. Sok kmnyt szrunk bele, s gombcokat formzunk belle. Beletesszk a mr majdnem ksz levesbe, s kifzzk.
|