Kukorica krémleves pirított húsos szalonnával
2007.04.18. 21:48
Kukorica krémleves pirított húsos szalonnával
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csöves kukorica
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 25 dkg szeletelt bacon
- 1 csokor petrezselyem
- húsalaplé
- só
- bors
A kockára vágott bacont kevés olajon lepirítjuk, majd kivesszük a zsiradékból, amin pirítani kezdjük az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
A főtt kukoricát levágjuk a csutkájáról, és a hagymához adjuk. Együtt pirítjuk őket tovább. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel megszórjuk, majd húsalaplével, esetleg vízzel felöntjük, hogy a lé teljesen ellepje. Az egészet alaposan összeforraljuk.
Hozzáadjuk a tejszínt, még egyszer felforraljuk, majd leturmixoljuk, és átszűrjük.
A pirított szalonnával megszórva tálaljuk.
|