Bazsalikomos paradicsomleves
2007.04.18. 21:50
Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg konzerv hámozott paradicsom
- 20 dkg vöröshagyma
- 5 dkg fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dkg kristálycukor
- 1 dl vörösbor
- 1 csokor friss bazsalikom
- 5 dkg reszelt parmezán
- só
- bors
- olaj
A vöröshagymát feldaraboljuk, és olajon félig megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és ízlés szerint petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomokat.
Kristálycukorral ízesítjük, és felöntjük vörösborral, valamint szükség szerint vízzel. 10 perc forralás után az egészet összeturmixoljuk, és bazsalikommal megszórjuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
|