Tejfls cukkni leves
2007.04.18. 21:54
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 1 kg cukkni
- 2,5 dl tejfl
- 20 dkg vrshagyma
- 1 csokor kapor
- 10 dkg fokhagyma
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 1 dkg fszerpaprika
- s
- bors
A vajon megpirtjuk a kockra vgott vrshagymt, illetve a feldarabolt fokhagymt. Szzuk, borsozzuk, majd hozzadjuk a hmozott cukknit. Friss, finomra vgott kaporral zestjk, s meghintjk fszerpaprikval. Kevs vzzel felntjk, pr percig forraljuk, majd leturmixoljuk.
A levest a tejflben kikevert liszttel behabarjuk, mg egyszer tturmixoljuk, s egyet forralunk rajta. Levesbettknt a cukkni cskokra vgott hjt hasznljuk.
|