Tejfölös cukkíni leves
2007.04.18. 21:54
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg cukkíni
- 2,5 dl tejföl
- 20 dkg vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 10 dkg fokhagyma
- 10 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 1 dkg fűszerpaprika
- só
- bors
A vajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, illetve a feldarabolt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a hámozott cukkínit. Friss, finomra vágott kaporral ízesítjük, és meghintjük fűszerpaprikával. Kevés vízzel felöntjük, pár percig forraljuk, majd leturmixoljuk.
A levest a tejfölben kikevert liszttel behabarjuk, még egyszer átturmixoljuk, és egyet forralunk rajta. Levesbetétként a cukkíni csíkokra vágott héját használjuk.
|