Zldsges csirkeleves
2007.04.18. 21:56
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 35 dkg csirkemell fil
- 1 csokor jhagyma
- 5 dkg fokhagyma
- 15 dkg srgarpa
- 15 dkg karalb
- ½ csokor angol zeller
- 2 db alma
- 1 dl szjaszsz
- 5 dkg dibl
- cukor
- olvaolaj
- s
- bors
A csirkemellet feldaraboljuk, s olvaolaj pirtani kezdjk. Hozzadjuk a darabolt zellert, a karikra vgott jhagymt, valamint a felcskozott srgarpt s karalbt. Szzuk, borsozzuk, beleaprtjuk a fokhagymt, s beleszrjuk a dibelet. Miutn a levesalap jl sszepirult, felntjk vzzel, s szjaszsszal zestjk. A cskokra vgott almt is a forrsban lv leveshez adjuk. jraforrstl szmtva 5-10 percig fzzk, zls szerint kevs cukrot adhatunk hozz, s mg forrn tlaljuk.
|