Magyaros gombaleves
2007.04.18. 21:57
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 15 dkg csiperkegomba
- 15 dkg szrtott vargnya gomba
- 15 dkg laskagomba
- 25 dkg vrshagyma
- 8 dkg fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 2 db tojs
- 3 dl tejfl
- s
- bors
- fszerpaprika
A vrshagymt forr olajon megpirtjuk, hozzadjuk a zzott fokhagymt, s szzuk, borsozzuk. Amikor jl megpirult, megszrjuk fszerpaprikval, kevs vzzel felntjk, s zsrjra pirtjuk. A csiperke- s a laskagombt felszeleteljk, s a finomra vgott petrezselyemmel a prkltalapba tesszk. Nhny percig proljuk, majd hozzadjuk az elzleg vzbe ztatott, szeletelt, szrtott vargnyt. 5-10 perc elg ahhoz, hogy az zek sszefjenek. A lisztbl, tojsbl, kevs sbl, s vzbl kszlt galuskatsztt a levesbe szaggatjuk. Mg egyszer felforraljuk, s tejfllel meglocsolva tlaljuk.
|