Magyaros gombaleves
2007.04.18. 21:57
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg csiperkegomba
- 15 dkg szárított vargánya gomba
- 15 dkg laskagomba
- 25 dkg vöröshagyma
- 8 dkg fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 2 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 2 db tojás
- 3 dl tejföl
- só
- bors
- fűszerpaprika
A vöröshagymát forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk. Amikor jól megpirult, megszórjuk fűszerpaprikával, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. A csiperke- és a laskagombát felszeleteljük, és a finomra vágott petrezselyemmel a pörköltalapba tesszük. Néhány percig pároljuk, majd hozzáadjuk az előzőleg vízbe áztatott, szeletelt, szárított vargányát. 5-10 perc elég ahhoz, hogy az ízek összefőjenek. A lisztből, tojásból, kevés sóból, és vízből készült galuskatésztát a levesbe szaggatjuk. Még egyszer felforraljuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.
|