Görögdinnye leves
2007.04.18. 21:58
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 kg görögdinnye
- 1 kg sárgadinnye
- ½ kg őszibarack
- 15 dkg piros szőlő
- 15 dkg fehér szőlő
- 10 dkg eper
- 6 dl 100%-os almalé
- 2 dl fehérbor
- 20 dkg kristálycukor
- 2 db citrom
- egész fahéj
- szegfűszeg
Fűszerkivonatot készítünk: kevés vízbe szegfűszeget, egész fahéjat, fehérbort, cukrot, reszelt citromhéjat teszünk, és felforraljuk.
A citromokat egy tálba facsarjuk. A dinnyéből darabokat vágunk, és a citromlébe tesszük. Hozzákeverjük a feldarabolt sárgadinnyét, a felkockázott barackot, a megtisztított epret, és a leszemezett szőlőt. A gyümölcsöket meglocsoljuk az almalével, valamint az átszűrt fűszerkivonattal.
A gyümölcslevest legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük, és jól lehűtve tálaljuk.
|