Grgdinnye leves
2007.04.18. 21:58
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 2 kg grgdinnye
- 1 kg srgadinnye
- ½ kg szibarack
- 15 dkg piros szl
- 15 dkg fehr szl
- 10 dkg eper
- 6 dl 100%-os almal
- 2 dl fehrbor
- 20 dkg kristlycukor
- 2 db citrom
- egsz fahj
- szegfszeg
Fszerkivonatot ksztnk: kevs vzbe szegfszeget, egsz fahjat, fehrbort, cukrot, reszelt citromhjat tesznk, s felforraljuk.
A citromokat egy tlba facsarjuk. A dinnybl darabokat vgunk, s a citromlbe tesszk. Hozzkeverjk a feldarabolt srgadinnyt, a felkockzott barackot, a megtiszttott epret, s a leszemezett szlt. A gymlcsket meglocsoljuk az almalvel, valamint az tszrt fszerkivonattal.
A gymlcslevest legalbb fl rra htszekrnybe tesszk, s jl lehtve tlaljuk.
|