Fokhagymakrm-leves
2007.04.18. 21:59
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 30 dkg vrshagyma
- 30 dkg fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg liszt
- 3 dl tejszn
- 3 db kifli
- 2 dl fehrbor
- 2 db plpusztai sajt
- rlt szerecsendi
- s
- bors
A kockra vgott vrshagymt megproljuk a vajon. Hozzadjuk a zzott fokhagymt, szzuk, borsozzuk. Finomra vgott petrezselyemmel hintjk meg, s pr perc utn felntjk a borral, valamint megszrjuk liszttel. Ha szksges, vizet is adhatunk hozz, s a levest gyngyzve forraljuk addig, mg a hagymk teljesen szt nem fnek. Ezutn a levest leturmixoljuk, s tejsznnel dstjuk.
A kifliket felkarikzzuk, vajon megpirtjuk, fokhagymval zestjk, s szzuk, borsozzuk. A sajtot felszeleteljk, s felvltva a kifli karikkkal nyrsra hzzuk. A krmlevest ezzel a levesbetttel tlaljuk.
|