Fokhagymakrém-leves
2007.04.18. 21:59
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg vöröshagyma
- 30 dkg fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg liszt
- 3 dl tejszín
- 3 db kifli
- 2 dl fehérbor
- 2 db pálpusztai sajt
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
A kockára vágott vöröshagymát megpároljuk a vajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Finomra vágott petrezselyemmel hintjük meg, és pár perc után felöntjük a borral, valamint megszórjuk liszttel. Ha szükséges, vizet is adhatunk hozzá, és a levest gyöngyözve forraljuk addig, míg a hagymák teljesen szét nem főnek. Ezután a levest leturmixoljuk, és tejszínnel dúsítjuk.
A kifliket felkarikázzuk, vajon megpirítjuk, fokhagymával ízesítjük, és sózzuk, borsozzuk. A sajtot felszeleteljük, és felváltva a kifli karikákkal nyársra húzzuk. A krémlevest ezzel a levesbetéttel tálaljuk.
|