Karalábéleves
2007.04.18. 22:01
Hozzávalók 4 személyre:
- 80 dkg karalábé
- 40 dkg vöröshagyma
- 10 dkg fokhagyma
- 3 csokor petrezselyem
- 15 dkg vaj
- 10 dkg liszt
- 6 dkg kristálycukor
- 2 dl tejföl
- só
- bors
A vajat habzásig hevítjük, és pirítani kezdjük rajta a finomra vágott
hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott karalábét, sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk,
valamint hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, és a finomra vágott
petrezselymet. Néhány percig együtt pirítjuk az egészet, és felöntjük annyi
vízzel, hogy a karalábét teljesen ellepje.
Felforraljuk, majd ettől számítva 20-25 percig gyöngyözve forraljuk. A
tejfölt a liszttel simára keverjük, és ezzel habarjuk be a levest. Néhány percig
főzzük még, majd forrón tálaljuk.
|