Tőkehalgyűrűk grapefruitos salátával
2007.04.18. 22:04
Tőkehalgyűrűk grapefruitos salátával
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg tőkehalfilé
- 2 fej jégsaláta
- 1 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 db grapefruit
- 6 dkg barnacukor
- 3 db tojás
- 5 dkg liszt
- 1 dl tejszín
- 2 dl vörösbor
- só
- egész bors
Egy tepsibe öntjük a vörösbort, szórunk bele egész borsot, sózzuk, és beleaprítunk fél fej vöröshagymát. A tepsit 250°C fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a boros alapot forrásig hevítjük. A tőkehalfiléből kb. 20 dekát csíkokra vágunk, a maradék tizet pedig a vöröshagyma másik felével, pár gerezd fokhagymával, a tojásokkal, a tejszínnel, a liszttel, valamint ízlés szerint sóval és borssal jól összeturmixoljuk.
A halcsíkokból gyűrűket formázunk, mindegyiket fogpiszkálóval rögzítjük, majd beletesszük a boros alapba. A gyűrűkbe belekanalazzuk a halas masszát, és az egészet visszatesszük a sütőbe, ahol készre pároljuk.
A grapefruitot megpucoljuk, feldaraboljuk, és barnacukorral összeforgatjuk. Hozzákeverjük a felkockázott jégsalátához. A tőkehalgyűrűket ezzel a salátával tálaljuk, és bőven meglocsoljuk a párolólevével.
|