Ázsiai csípős marhahúsleves
2007.04.18. 22:06
Ázsiai csípős marhahúsleves
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg marhahátszín
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg csiperkegomba
- 1 szál póréhagyma
- 1 dkg chili paprika
- 5 dkg paradicsompüré
- 2 dkg gyömbér
- 2 dkg fokhagyma
- 3-4 dl húsalaplé
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
A hátszínt vékonyan felcsíkozzuk, majd felszeleteljük a póréhagymát, a
sárgarépát, a gyömbért, a fokhagymát, a gombát és a chili paprikát.
A húst forró olajon pirítani kezdjük, és az aprított gyömbérrel és
fokhagymával ízesítjük. Hozzákeverjük a paradicsompürét, majd mikor az egész
alaposan áthevült, hozzáadjuk a répát, és a chilit. Újabb rövid pirítást
követően beleszórjuk a pórét és a gombát is, majd felöntjük húsalaplével, és ha
szükséges, kevés vízzel. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselymet
szórunk bele.
Amint a hús megpuhult, a levest már tálalhatjuk is.
|