Tejfölös szárazbab leves
2007.04.18. 22:12
Hozzávalók 4 személyre:
- 15 dkg szárazbab
- 5 dkg zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 5 dl húsalaplé
- 1,5 dl tejföl
- 2 csokor petrezselyem
- liszt
- fűszerpaprika
- ecet
- só
A zsírt felhevítjük, és megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát,
valamint a zúzott fokhagymát. Az alapot megszórjuk fűszerpaprikával, és kevés
vízzel felöntjük.
Az egy éjszakára beáztatott, majd lecsepegtetett szárazbabot az alapra
tesszük, sózzuk, majd felöntjük húsalaplével és vízzel. A kolbászt nagyobb
darabokra vágjuk, és a babhoz keverjük. Amikor a bab megpuhult, a kolbászt
kivesszük mellőle. Kevés zsírból és lisztből rántást készítünk, elkeverjük benne
a tejfölt, és ezzel sűrítjük a levest.
A petrezselymet finomra vágjuk, a bablevesbe szórjuk, majd kevés ecetet adunk
hozzá. Néhány percig forraljuk, végül a karikára vágott kolbásszal
kínáljuk.
|