|
Zellerkrmleves pirtott zsemlekockval
2007.04.18. 22:13
Zellerkrmleves pirtott zsemlekockval
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 2 fej zellergum
- 15 dkg vaj
- 1 szl prhagyma
- ½ citrom leve
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 evkanl liszt
- ½ liter tej
- ½ liter vz
- 1 dl tejszn
- 2 db zsemle vagy 2-3 szelet kenyr
- 1 csokor snidling
A vajat felolvasztjuk, s megpirtjuk benne a felkarikzott prhagymt, amit
szunk is. Apr kockra vgjuk a megpucolt zellergumt, hozzadjuk a hagymhoz,
s sszepirtjuk. zestjk sval, borssal, frissen facsart citrommal, zzott
fokhagymval. Amikor flig megproldott, megszrjuk liszttel, felengedjk
vzzel, s tejjel fele-fele arnyban. Jl kiforraljuk, s ha szksges jra
zestjk.
Lehzzuk a tzrl, amg sszeturmixoljuk, majd jraforraljuk, s kevs
tejsznnek dstjuk.
Tlalskor a tetejt megszrjuk pirtott zsemlekockkkal, petrezselyemmel
vagy snidlinggel meghintjk.
|