Svájci hagymaleves sajtos krutonnal
2007.04.18. 22:15
Svájci hagymaleves sajtos krutonnal
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 fej vöröshagyma
- 1 szál póréhagyma
- fél fej fokhagyma
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 2 ágacska friss kakukkfű
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 3 dl tejszín
- 2 csokor petrezselyemzöld
- 20 dkg toast kenyér
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- só
- bors
A vöröshagymát, és a póréhagymát metéltre vágjuk. Egy lábosban vajat
hevítünk, és ebben megfonnyasztjuk a hagymát. A fokhagymát is feldaraboljuk, és
a többi hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Lisztet szórunk hozzá, kicsit
megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a húsleveskockát. A tejszínt
is hozzáöntve, sűrű kevergetés mellett főzzük. Megszórjuk frissen aprított
petrezselyemmel, és kakukkfűvel.
Serpenyőben megpirítjuk a toast kenyereket, és az egyik oldalukra reszelt
sajtot halmozunk, majd megfordítjuk, és rápirítjuk a kenyérre a sajtot.
Tálaláskor a levest egy mély tányérba merjük, ráhelyezzük a pirítóst, és
kakukkfűvel díszítjük.
|