Szüreti kapros káposzta
2007.04.18. 22:16
Hozzávalók 4 személyre:
- 60 dkg csíkokra vágott sertéscomb
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy bögre basmati rizs
- 2 dl fehérbor
- 1 db húsleveskocka
- ½ fej káposzta
- 1 fürt nagyszemű szőlő
- 2 dl tejföl
- liszt
- 1 csokor kapor
- olaj
- só
- bors
Egy lábosban kevés olajat hevítünk. A feldarabolt vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéscombot. Jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát szeletelünk bele. Fehérbort adunk hozzá, majd belekerül egy húsleveskocka, és felöntjük kevés vízzel.
Amíg a hús párolódik, feltesszük a basmati rizs főni. Kétszer annyi vizet forralunk, mint amennyi rizst használunk. A lobogó, sós vízbe szórjuk a rizst, és készre főzzük.
A káposztát csíkokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Még egy kis vizet öntünk hozzá, és lassú tűzön tovább főzzük.
Amikor megpuhult a hús és a káposzta is, a hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket.
Habarást készítünk. A tejfölt elkeverjük finomliszttel, és a raguhoz adjuk. Friss, felaprított kaporral megszórjuk, és jól kiforraljuk.
A rizst a tányér közepére helyezzük, és körberakjuk a raguval. Kevés kaporral díszítjük.
|