Zöldséges tésztasaláta
2007.04.18. 22:18
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg kagylótészta
- 4 db paradicsom
- fél kígyóuborka
- 30 szem olajbogyó
- 0,5 dl olívaolaj
- ½ csomag metélőhagyma
- ½ csokor bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- borecet
- só
- bors
- petrezselyem a díszítéshez
A tésztát enyhén sós, olajos vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük, és hagyjuk kihűlni.
A paradicsomot és a kígyóuborkát apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a finomra vágott metélőhagymát és bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Borecettel meglocsolva ízesítjük, és alaposan megöntözzük olívaolajjal.
A kihűlt tésztával alaposan összekeverjük a salátával. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
|