|
Zldsges tsztasalta
2007.04.18. 22:18
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 30 dkg kagyltszta
- 4 db paradicsom
- fl kgyuborka
- 30 szem olajbogy
- 0,5 dl olvaolaj
- ½ csomag metlhagyma
- ½ csokor bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- borecet
- s
- bors
- petrezselyem a dsztshez
A tsztt enyhn ss, olajos vzben megfzzk, majd lecspgtetjk, s hagyjuk kihlni.
A paradicsomot s a kgyuborkt apr kockkra vgjuk, s hozzkeverjk a finomra vgott metlhagymt s bazsalikomot. Szzuk, borsozzuk, majd hozzadjuk a zzott fokhagymt. Borecettel meglocsolva zestjk, s alaposan megntzzk olvaolajjal.
A kihlt tsztval alaposan sszekeverjk a saltval. Aprra vgott petrezselyemmel megszrva tlaljuk.
|