Tejfeles zöldbableves
2007.04.18. 22:20
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg vaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál gyökér
- 25 dkg zöldbab
- só
- bors
- 3 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál fűszerpaprika
- 3 evőkanál tejföl
- 1 db citrom
A finomra vágott vöröshagymát megfuttatjuk a felhevített vajon. Párolás
közben egy csipet sóval megszórjuk, hogy levet eresszen. Hozzáadjuk a kockára
vágott sárga- és fehérrépát, és borssal fűszerezzük.
Megtisztítjuk a zöldbabot, a levesalaphoz adjuk. Megpároljuk, majd megszórjuk
fűszerpaprikával, felöntjük vízzel, és alaposan kiforraljuk.
3 evőkanálnyi lisztből, ugyanennyi tejfölből és vízből habarást készítünk, és
a leveshez adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, kevés zúzott fokhagymával ízesítjük. Egy fél citrom
levével pikánssá tesszük.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
|