Orjaleves
2007.04.18. 22:22
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg egyben kicsontozott gerinccsont, azaz orjacsont (legyen rajta hús is);
- 3 db sárgarépa;
- 2 db gyökér;
- 1 db zellergumó;
- 5 gerezd fokhagyma;
- 1 kisebb torma;
- 2 db vöröshagyma;
- ¼ kelkáposzta;
- 5 dkg csigatészta;
- só, egész bors;
A kicsit húsos orját, azaz sertésgerinc csontot néhány
darabra vágunk, és hideg vízben feltesszük főzni. Miután felforrt, lehabozzuk,
és hozzáadjuk a zöldségeket: a zellergumót, a gyökeret, a sárgarépát, egy fej
vöröshagymát, és a kelkáposztát.
Egy másik vöröshagymát félbevágunk, és egészen sötétre
pirítunk, majd azt is a leveshez adjuk. Ízesítjük egész borssal,
pár gerezd fokhagymával és petrezselyemmel, majd megsózzuk.
Miután készre főtt, a levest átszűrjük és a hasábokra vágott,
főtt zöldségekkel, külön főtt házi csigatésztával, és reszelt tormával
tálaljuk.
|