Frankfurti leves
2007.04.18. 22:24
Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 nagyobb burgonya
- 1 dl olaj
- kevés liszt
- 20 dkg virsli
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- majoranna
- só
- bors
A finomra vágott vöröshagymát az olaj felében lepirítjuk. Hozzátesszük a
zúzott fokhagymát és a burgonyát, amelyet meghámoztunk és kis kockákra vágtunk.
Sózzuk, borsozzuk, meghintjük majorannával és finomra vágott petrezselyemmel
(egy-két levelet tegyünk félre a tálaláshoz). Felengedjük vízzel. Mikor a
burgonya már félig megfőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott kelkáposztát is.
Ha már az is majdnem kész, az olaj másik feléből kevés liszttel rántást
készítünk, tejföllel simára keverjük, s ezzel sűrítjük be a forrásban lévő
levest. Még egyszer összeforraljuk. A végén tesszük bele az előzőleg pár csepp
olajon megpirított virslikarikákat. Petrezselyemmel díszítjük.
|