|
Napraforgmagos salta
2007.04.18. 22:26
Hozzvalk 4 szemlyre:
- 2 fej jgsalta
- 10 dkg vrsbab
- 10 dkg bbikukorica
- 1 fej vrshagyma
- 20 dkg hsos fstlt szalonna
- 1 evkanl ecet
- 5 evkanl napraforgmag
- 10 dkg rizs
- 15 dkg anansz
- 15 dkg kgyuborka
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg fstlt sajt
- 1 csokor snidling
- 1 szl prhagyma
- 1 kvskanl currypor
- 15 dkg kenyr
- balzsamecet
- s
- bors
- olaj
A szalonnt kockra vgjuk, s zsrjra stjk. Megpirtjuk benne a napraforgmagot.
A kenyeret felkockzzuk, s pr csepp olajon megpirtjuk.
A feldarabolt jgsaltt sszekeverjk a vrsbabbal s a mazsolval. Szzuk, borsozzuk, s 1 dl olajjal meglocsoljuk. Meghintjk curryporral, majd elkeverjk benne a felszeletelt bbikukorict, a karikra vgott kgyuborkt, a szeletelt prhagymt s a felkockzott ananszt. Vgl hozzadjuk a pirtott napraforgmagot.
A saltt meglocsoljuk egy evkanlnyi ecettel s pr csepp balzsamecettel. Hozzkeverjk a prolt rizst, s a pirtott kenyrkockkat.
Az elkszlt saltt reszelt sajttal, s aprtott snidlinggel tlaljuk.
|