Napraforgómagos saláta
2007.04.18. 22:26
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 fej jégsaláta
- 10 dkg vörösbab
- 10 dkg bébikukorica
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 evőkanál ecet
- 5 evőkanál napraforgómag
- 10 dkg rizs
- 15 dkg ananász
- 15 dkg kígyóuborka
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg füstölt sajt
- 1 csokor snidling
- 1 szál póréhagyma
- 1 kávéskanál currypor
- 15 dkg kenyér
- balzsamecet
- só
- bors
- olaj
A szalonnát kockára vágjuk, és zsírjára sütjük. Megpirítjuk benne a napraforgómagot.
A kenyeret felkockázzuk, és pár csepp olajon megpirítjuk.
A feldarabolt jégsalátát összekeverjük a vörösbabbal és a mazsolával. Sózzuk, borsozzuk, és 1 dl olajjal meglocsoljuk. Meghintjük curryporral, majd elkeverjük benne a felszeletelt bébikukoricát, a karikára vágott kígyóuborkát, a szeletelt póréhagymát és a felkockázott ananászt. Végül hozzáadjuk a pirított napraforgómagot.
A salátát meglocsoljuk egy evőkanálnyi ecettel és pár csepp balzsamecettel. Hozzákeverjük a párolt rizst, és a pirított kenyérkockákat.
Az elkészült salátát reszelt sajttal, és aprított snidlinggel tálaljuk.
|