Csicseriborsó saláta márványsajttal
2007.04.18. 22:27
Csicseriborsó saláta márványsajttal
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg csicseriborsó
- 4 db paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg márványsajt
- 3 db közepes csemegeuborka
- 5 dkg olívabogyó
- 2 evőkanál tárkonyecet
- 1 dl olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kakukkfű
- 1-2 babérlevél
- só
- bors
A csicseriborsót egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd kakukkfüves, babérleveles, sós vízben puhára főzzük.
A darabolt csemegeuborkát, a szeletelt vöröshagymát és egy csokor petrezselymet összeturmixoljuk 1 dl olajjal, 2 evőkanál tárkonyecettel és kevés sóval.
A paradicsomot felcikkezzük, a már kihűlt csicseriborsóhoz adjuk, és hozzáreszeltjük a márványsajtot. Sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a mártással, és megszórjuk olívabogyóval.
|