Nizzai saláta
2007.04.18. 22:29
Hozzávalók 4 személyre:
- 4 db burgonya
- 20 dkg ceruzabab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál fehérborecet
- 1 db citrom
- 1 fej jégsaláta
- 20 szem fekete olívabogyó
- 2 evőkanál kapribogyó
- 30 dkg konzerv tonhal
- 15 dkg koktélparadicsom
- 3 db tojás
- 8 db füstölt sprotni
- extra szűz olívaolaj
A héjában főtt burgonyákat felkockázzuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a ressre forrázott ceruzababot, és meglocsoljuk olívaolajjal.
Az öntethez a zúzott fokhagymát, a mustárt, a fehérborecetet és fél citrom levét összekeverjük 1 dl olívaolajjal.
Tálaláskor a jégsalátát tányérra tépkedjük, ráhelyezzük a burgonyás babot, megszórjuk olívabogyóval, illetve kapribogyóval. Hozzáadjuk a tonhalat és a darabolt koktélparadicsomot.
A tojásokat keményre főzzük, felcikkezzük, és a salátára tesszük. Az egészet meglocsoljuk a fokhagymás, olívás öntettel, és füstölt sprotnival kínáljuk.
|